1 min

AMD komt binnenkort met de nieuwe Bulldozer processoren op de markt voor de desktop-markt (Zambezi). De introductie van de processoren is echter al meerdere malen uitgesteld, waardoor de geruchten toenemen dat deze niet genoeg zouden zijn om de concurrentie met Intel aan te kunnen. AMD lijkt hier nu korte metten mee te maken door met een nieuwe Bulldozer processor het wereldrecord van snelste CPU te pakken.

De nieuwe 8-core Bulldozer processor wist een record te halen van 8429 MHz (CPU-Z), het oude record stond op 8309 MHz. De score is inmiddels ook bevestigd door het Guiness Book of World Records. AMD nodigde een hele groep overklokkers uit op hun kantoor in Austin Texas, om het wereldrecord te behalen. Vloeibare stikstof bleek niet voldoende om de score te halen, daarom gebruikte de overklokkers vloeibare helium.

De overklokkers kregen een lading Bulldozer processoren tot hun beschikking uit de nieuwe FX-serie. Uiteindelijk waren 8 samples daarvan in staat om boven de 8000 MHz te komen. Volgens de overklokkers is het met normale lucht- en waterkoeling mogelijk om boven de 5000 MHz te komen. Iets wat voor veel overklokkers goed nieuws zal zijn.

Deze nieuwe AMD-processoren worden half oktober in de winkel verwacht. Uiteraard zullen we zodra het mogelijk is ook bij Techzine gaan kijken hoeveel we uit zo’n nieuwe FX-processor kunnen halen.