1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Onlangs meldde Techzine dat Advanced Micro Devices, ook wel beter bekend als AMD, erin geslaagd was om een vermelding te krijgen in het Guiness Book of World Records als producent van de snelste processoren ter wereld. Het bedrijf is er nu in geslaagd om dit record opnieuw te verbreken.

Aanvankelijk stond het record op een snelheid van 8309 MHz. Half september wisten enkele overklokkers dit record aan te verbreken door een kloksnelheid van 8429 MHz neer te zetten. Maar ook dit record is inmiddels achterhaald: de nieuwe topsnelheid is geklokt op 8460 MHz, 31 MHz sneller dan het vorige record. Deze prestatie komt op naam van overklokker Andre Yang.

AMD sluit niet uit dat andere overklokkers in de (nabije) toekomst nog hogere snelheden kunnen bereiken met de Bulldozer-processoren van AMD. De chipfabrikant is dan ook benieuwd hoevaak deze nieuwe processoren het wereldrecord zullen verbreken.

De kans is nihil dat gewone consumenten deze topprestaties uit de Bulldozer-processoren kunnen halen. Met normale lucht- en waterkoeling kunnen gebruikers snelheden boven de 5000 MHz halen. Om het maximale uit deze processoren te halen dien je echter te beschikken over vloeibare helium en een speciale testomgeving.

Als je meer wil weten over de prestaties van de AMD FX-8150 processor, lees dan de review op Techzine.