Abonneer je gratis op Techzine!

Enkele duizenden Nederlandse websites zullen ten prooi vallen aan de hackersgroep 1923Turk. Dit nieuws verkondigde de hackersgroep op haar website omdat; ‘Nederland te ver is gegaan.’

Buiten deze vrij brede beschuldiging treed de groep niet in verdere details waarom Nederland te ver zou zijn gegaan. Desondanks heeft de groep het voorzien op z’n 3600 domeinnamen welke vermoedelijk draaien op Joomla. De hackers van 1923Turk misbruiken namelijk al jaren een lek in het CMS van Joomla. De groep is al een aantal jaar actief maar een actie op deze schaal vond nog niet eerder plaats.

Wanneer de lijst wordt bekeken zal je daar vooral kleine bedrijven, instellingen en verenigingen op terug vinden. Echter zijn er ook enkele grotere namen in de lijst te vinden zoals bijvoorbeeld de website van de Nederlandse Wikileaks, Piet Paulusma en enkele gemeentelijke websites. Afgelopen nacht zijn inmiddels de eerste websites ten prooi gevallen aan de hackersgroep. 1923Turk vervangt hierbij de indexpagina voor een eigen pagina.