Dropbox is een cloud opslagdienst met een standaard limiet van 2 GB bij een gratis account. Op dit moment loopt er echter een beta waarmee deze limiet kan worden verhoogd met nog eens 5 GB.

Met het downloaden van de ‘Experimental Forum Build’, krijgt de software verbeterde functionaliteit om foto’s en video’s te uploaden vanaf een telefoon, camera of computer. Voor het uploaden van de eerste foto krijg je direct de beschikking over 500 MB extra opslag. Hierna krijg je voor elke 500 MB die je upload een verhoging van 500 MB, tot maximaal 5 GB.

De beta met versienummer 1.3.13 is te downloaden voor Windows, Mac OS X, en Linux (32 of 64-bit). Koppel hierna een telefoon, camera of SD-kaart aan de computer en kies voor het importeren via Dropbox. Dropbox geeft zelf met een pop-up aan wanneer er extra opslag beschikbaar is, dit zal echter binnen een aantal dagen gebeuren in verband met een bekende bug. Het is mogelijk om de foto’s en video’s direct weer te verwijderen om ruimte vrij te maken.

Wil je nog meer gratis opslag, ga dan naar dropbox.com/free en als je student bent beveel dropbox aan bij je vrienden met je school e-mailadres. Voor de volledige lijst van bugfixes verwijzen we je door naar het forum van Dropbox.