Vanaf 1 maart zal het in 2003 opgerichtte Weblog.nl overgedragen worden aan WordPress.com. Dit liet Sanoma Media vandaag weten. Sanoma is niet in staat de kwaliteit van dienst op niveau te houden en trekt daarom de stekker uit de dienst.

De voornaamste voor het staken van diensten van Weblog.nl is volgens Sanoma de kwaliteit: "de kwaliteit van Weblog.nl is al langere tijd niet op het gewenste niveau. Door opkomende concurrentie van goede en gratis alternatieven is de overdracht aan WordPress het beste alternatief voor de gebruikers".

De techniek achter Weblog.nl is dezelfde als gebruikt wordt bij WordPress.com, sterker nog het draait gewoon op de software van WordPress. Bovendien is WordPress een van de grootste en misschien wel beste blogaanbieders. Alles bij elkaar opgeteld zal de overstap voor de gebruikers van Weblog.nl waarschijnlijk geen hele grote aanpassingen vergen, aan de achterkant van het blog zal niet veel veranderen.

Alle gebruikers hebben vandaag een e-mail ontvangen met daarin intructies om hun blog over te zetten naar WordPress.com. Weblog.nl en WordPress.com hebben samen een stappenplan opgesteld, daarnaast is er ook een online helpdesk in het leven geroepen.

Ruim een jaar geleden bereikte de problemen bij Weblog.nl een hoogtepunt. Het was toen genoodzaakt om van Typepad over te stappen naar de opensource-software van WordPress. Vervolgens duurde het drie weken voordat ongeveer de helft van de gebruikers weer naar behoren konden bloggen de andere helft heeft uiteindelijk maanden zonder blog gezeten.