Prijzen Intel Haswell CPU duiken op in pre-orders

Stay tuned, abonneer!

De geclaimde prijzen van Intel’s Haswell-processoren waren te zien in pre-order vermeldingen op Nederlandse en Amerikaanse webwinkels. De krachtigste energiezuinige chips kosten tot tien procent meer dan hun voorgangers uit de Ivy Bridge-reeks.

De processors zijn pas in juni beschikbaar, maar sommige webwinkels lichten mogelijk al een tipje van de sluier op. De Core i5-4430 kost in Amerika bijvoorbeeld net zoveel als de vorige generatie met 197 dollar. Meer krachtige chips zoals de Core i5-4670 en 4670K klimmen over die lijn, zo lieten ook Nederlandse winkels blijken. Deze chips zijn respectievelijk 13 en 10 procent duurder dan hun voorgangers.

De Core i7-4770K, het vlaggenschip van de Haswell-serie, kostte in twee webwinkels 330 en 350 euro, dat is 4 tot 11 procent meer dan voorganger Core i7-3770K. Ook vijf andere chips hadden prijzen die 4 tot 9 procent hoger uitkomen dan de Ivy Bridge-reeks.

Inmiddels zijn de pre-orders van de websites verwijderd. De Pcsuperstore biedt de modellen nog steeds aan, voor prijzen tussen de 213,69 en 368,07 dollar.

Als Haswell uiteindelijk gelanceerd wordt is het natuurlijk alsnog mogelijk dat de prijzen gedaald zijn. De gelekte prijzen dienen dan ook als een eerste indicatie.