Intel heeft besloten de lancering van de volgende generatie chips met de codenaam Haswell uit te stellen van april tot eind mei, begin juni, zo blijkt uit nieuwe documenten opgedoken op het web.

Hoewel de 4000-series van de Core i-familie later verschijnt dan verwacht, gaat de chipgigant een bredere reeks van chips uitbrengen voor mobiele apparaten.

De nieuwe Core i-familie zal tussen 27 mei en 7 juni 2013 verschijnen voor zowel de desktop als mobiele toepassingen. Dit blijkt uit documenten gepubliceerd op de website VR-Zone die waarschijnlijk afkomstig zijn van Intel. De precieze datum is dus nog onduidelijk, maar Intel raadt zijn partners ten sterkste aan geen advertenties voor de nieuwe producten te plaatsen voor 2 juni 2013

Hoewel de lancering van de nieuwe Haswell-chips later gepland is dan verwacht, zal het aantal chips voor notebooks groter zijn. Eigenlijk plande Intel slechts drie mobiele producten voor het hogere marktsegment, maar dat aantal is volgens de nieuwe documenten nu gestegen tot zeven.

De reden voor de vertraging is niet bekend, maar anonieme bronnen melden dat partners aan Intel hebben gevraagd om de lancering uit te stellen, zodat zij nog iets langer producten kunnen verkopen met een Core i3-processor van de Ivy Bridge-generatie.

Een andere reden zou kunnen zijn dat in de nu geplande lanceringsweek de Computex Taipei-beurs plaatsvindt en Intel daar goed zijn nieuwe chips kan demonstreren.

De authenticiteit van de documenten kan niet bevestigd worden. Intel wilde niet reageren.