2min Devops

HTC HD2 gehackt om Firefox OS te draaien

De HTC HD2 draaide oorspronkelijk Windows Mobile 6.5 toen deze in 2009 gelanceerd werd. Inmiddels hebben hackers er Android 2.2 t/m 4.1, Ubuntu, MeeGo, Windows Phone 7, Windows Phone 8, Windows 8 en Windows RT op weten te zetten. Nu komt daar Firefox OS bij.

Gedurende de 3,5 jaar sinds de lancering van de HD2 hebben ontwikkelaars niet stilgezeten en zijn zij continu bezig om nieuwe besturingssystemen op de HTC HD2 te draaien. Omdat de telefoon zo open is, zijn ontwikkelaars er zeer geïnteresseerd in.

Nu is het dus de beurt aan Firefox OS van Mozilla. Dit OS werd een jaar geleden aangekondigd en stond oorspronkelijk bekend onder de naam Boot2Gecko. De eerste smartphones met Firefox OS zijn al uitgebracht. Het gaat vooral om low-budgetsmartphones.

Op dit moment werken nog niet alle functies op de HTC HD2 in combinatie met Firefox OS. Zo werkt de camera nog niet helemaal vlekkeloos, is er geen simkaartdetectie en zijn er problemen met de schermresolutie van de smartphone. Toch blijkt dat het mogelijk is om ook dit OS op de HD2 te draaien. Deze problemen zullen ongetwijfeld opgelost worden.

Informatie om het besturingssysteem op je eigen HTC HD2 te installeren kan op het XDA Developers-forum gevonden worden.

Bron:XDA Developers