WhatsApp: 400 miljoen actieve gebruikers

Abonneer je gratis op Techzine!

De populaire chatdienst WhatsApp wordt maandelijks gebruikt door 400 miljoen mensen, dat heeft het gelijknamige bedrijf vannacht bekendgemaakt. Dit betekent dat er de afgelopen vier maanden 100 miljoen extra gebruikers zijn toegevoegd.

WhatsApp’s CEO Jan Koum schrijft in een blogbericht dat WhatsApp ongeveer 50 medewerkers kent en dat het in veel gevallen om programmeurs gaat. Ondanks het grote aantal gebruikers heeft WhatsApp geen cent uitgegeven aan reclame of grote merketingcampagnes. In de applicatie vind je eveneens geen reclames en daar is de CEO ook trots op.

De inkomsten van de chatdienst komen ongetwijfeld voor een groot deel uit het abonnementskosten. Toen WhatsApp werd opgezet was dat ook al direct het uitgangspunt; een gebruiksvriendelijke, snelle en persoonlijke dienst leveren.

Tegenwoordig is WhatsApp overigens lang niet meer de enige grote speler op de markt. Zo worden in de Benelux ook Facebook Messenger en Snapchat op grote schaal gebruikt. Met 400 miljoen gebruikers zit WhatsApp op ongeveer eenderde van de gebruikers van Facebook, dat er dus 1,2 miljard heeft.

Met de Kerstgedachte in het achterhoofd wijdt Koum ook uit over enkele mensen die hun verhaal hebben gedaan over het toepassen van WhatsApp voor relaties, hulpverlening en medische toepassingen.