WhatsApp is nog steeds ongekend populair en weet nog steeds zijn marktaandeel te vergroten. Inmiddels is de populariteit van de berichtendienst verder gegroeid waardoor de dienst nu 800 miljoen actieve gebruikers heeft. Dat meldt de CEO van WhatsApp, Jan Koum, op Facebook.

WhatsApp heeft geen last van teruglopende gebruikersaantallen, in plaats daarvan versnelt de groei in actieve gebruikers juist. In januari maakte WhatsApp bekend dat het 700 miljoen actieve gebruikers had en nu is dat aantal al gestegen tot 800 miljoen actieve gebruikers. Dat is een groei van 100 miljoen in ongeveer drie maanden.

De groei van 600 naar 700 miljoen actieve gebruikers duurde ongeveer vier maanden. Grote vraag is in welke landen WhatsApp op dit moment zo snel groeit, daarover maakt het bedrijf helaas niets bekend. In elk geval is duidelijk dat gebruikers niet massaal zijn afgehaakt na de overname door Facebook vorig jaar. WhatsApp werd vorig jaar door Facebook overgenomen en gebruikers lieten destijds weten massaal over te stappen op alternatieven zoals Telegram, omdat ze bang waren voor hun privacy. Die beweging heeft echter niet doorgezet en WhatsApp is nog steeds de grootste berichtendienst.

Sinds de overname is WhatsApp verder gegaan op de al ingeslagen weg. Facebook lijkt tot zover weinig veranderingen te hebben doorgevoerd. WhatsApp heeft de berichtendienst ook beschikbaar gemaakt in de browser, op Android is een telefoniefunctie toegevoegd waarmee je VoIP-gesprekken kan voeren en op Android is visueel de app aangepast aan Material Design van Google.