1 min

Tijdens de LA Auto Show heeft de CEO van Intel, Brian Krzanich, bekendgemaakt dat Intel Capital meer dan 250 miljoen dollar gaat investeren om zelfrijdende auto’s werkelijkheid te maken. Het is de eerste keer dat Intel een keynote houdt op een automotive conferentie.

Intel wil investeren in nieuwe technologie om de grenzen verder op te rekken van nieuwe vormen van communicatie, maar ook in veiligheid en mobiliteit. Uiteindelijk moeten deze investeringen ervoor zorgen dat de beveiliging, context en efficiëntie worden verbeterd. Er zijn genoeg individuele technologieën die moeten worden verbeterd om zelfrijdende auto’s mogelijk te maken. Ook zal deep learning daar bijvoorbeeld een onderdeel van zijn.

In welke bedrijven Intel Capital gaat investeren is niet bekendgemaakt. Wel voorziet Intel een grote verandering komen in de automobiel industrie, waarbij veel meer rekenkracht wordt gevraagd door voertuigen dan ooit, met alle nieuwe sensoren, LIDAR en camera’s krijgen de computersystemen van auto’s enorm veel data te verwerken. Intel verwacht dat elke auto straks dagelijks zo’n 4000GB aan data gaat genereren die allemaal moeten worden verwerkt door de computers.

Intel gaat in elk geval niet zelf auto’s ontwikkelen dat laat het aan andere over, het investeert alleen in de technologie, zodat die sneller realiteit wordt. Intel hoopt uiteindelijk natuurlijk flink wat chips te kunnen gaan leveren voor de nieuwe voertuigen. Bijvoorbeeld om te voorzien in alle rekenkracht, maar mogelijk ook chips voor communicatie doeleinden.