2min

Intel gaat fors inzetten op zelfrijdende auto’s en de bedoeling is dat zelfrijdende auto’s in de toekomst over een Intel processor gaan beschikken. Zo gaat Intel onder meer samenwerken met Mobileye, de voormalig partner van Tesla voor het autopilotsysteem, maar ook met Delphi, een fabrikant van auto-onderdelen. 

Volgens verschillende bronnen moeten zelfrijdende auto’s straks worden voorzien van een krachtige Intel Core i7-processor. Die moet alle berekeningen gaan uitvoeren die nodig zijn om een voertuig autonoom te laten rijden, dat betekent dat de Core i7-processor alle data die afkomstig is van sensoren moet gaan afhandelen. Hiervoor is flink wat rekenkracht nodig en in theorie zou Intel die moeten kunnen leveren.

Intel maakte eerder bekend 250 miljoen dollar te investeren is zelfrijdende auto’s. Intel gaat samen met Mobileye de uitdaging aan om BMW te helpen met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto die in 2021 klaar moet zijn. We zijn erg benieuwd wanneer Intel zijn eerste chips gaat presenteren voor de zelfrijdende auto, want die moet in elk geval zeer krachtig zijn maar ook passief gekoeld worden. Verder kan Intel rekenen op fikse concurrentie uit de hoek van Nvidia. Nvidia is in staat om een krachtige ARM-processor te combineren met de GPU-technologie die het bedrijf in huis heeft. Op papier lijkt Nvidia over betere technologie te kunnen beschikken, maar Intel is en blijft natuurlijk een grootmacht.

Met de grote daling in de pc-markt moet Intel wel op zoek naar nieuwe markten om chips voor te produceren. Als Intel erin slaagt om de beste chip te produceren voor zelfrijdende auto’s, dan kan het rekenen op een jaarlijkse miljarden omzet. Voor Intel kan de zelfrijdende auto de nieuwe pc-markt worden.