1 min

De Odin Groep heeft bekendgemaakt dat twee dochterondernemingen gaan fuseren tot één nieuwe organisatie. De IT-bedrijven Previder en Lesscher IT zullen in 2017 gaan fuseren en verder gaan onder de naam Previder. Uit het persbericht van de Odin Groep wordt duidelijk dan het een onvermijdelijke fusie is, de bedrijven waren ooit zeer verschillend, maar tegenwoordig is er een grote overlap in de dienstverlening, met name de door opkomst van de cloud. Hierdoor is het logisch dat de bedrijven nu fuseren, samen kunnen de bedrijven meer diensten aanbieden en zijn ze beter vertegenwoordigd in de markt.

De Odin Groep bezit verschillende IT-bedrijven, waaronder Heutink ICT, Lesscher It, Previder en Web2work, al deze bedrijven zijn op hun eigen manier succesvol in de markt, doordat ze allemaal een ander marktsegment aanspreken. Bij Previder en Lesscher IT is die grens wat vager geworden, zo bieden ze beide diverse Azure-diensten aan en werkten ze al enorm veel samen. Hans Lesscher zegt hierover: “Door het samenvoegen van twee succesvolle bedrijven binnen de Odin Groep wordt er een stevige basis gelegd om de gewenste groei te kunnen realiseren. De nieuwe organisatie heeft namelijk een breder dienstenaanbod en bovendien meer slagkracht door zijn schaalgrootte.”

Klanten krijgen in de toekomst één aanspreekpunt voor alle dienstverlening van Previder en Lesscher IT, of het nou gaat om IT- en werkplekbeheer of cloud- en datacenterdiensten. Previder zal straks sneller kunnen groeien en zal straks hybride-cloudomgevingen kunnen aanbieden waarbij on-premise activiteiten worden gekopppeld aan cloudoplossingen, hiervoor werkt het bedrijf voornamelijk met Microsoft Azure.