Draadloos laden voor Apple iPhone 8 in zicht

Draadloos laden voor Apple iPhone 8 in zicht

De geruchten dat Apple zijn iPhone 8 van draadloos laden gaat voorzien, winnen steeds meer aan kracht. Nu is bekend gemaakt dat Apple zich bij het Wireless Power Consortium (WPC) voegt, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Qi-standaard. Apple maakte daar al gebruik van voor de Apple Watch.

Het nieuws komt van 9to5Mac, dat zich baseert op de website van het WPC. Apple stond daar eerder niet op vermeld, maar is nu wel tussen de 213 leden te vinden. Het bedrijf uit Cupertino zal de Qi-standaard vermoedelijk al in de eerstvolgende iPhone integreren.

Oorspronkelijk waren de geruchten rond het draadloos opladen van de iPhone 8 erop gericht dat de smartphone van een afstandje opgeladen zou kunnen worden. Dat lijkt, gezien het feit dat Apple zich nu bij het WPC voegt, vrij onwaarschijnlijk. In plaats daarvan zou het bedrijf net als de andere WPC-leden kiezen voor inductief laden.

IHS Technology analist Vicky Yussuff stelt dat Apple wel moest: “Het succes van draadloos laden bij concurrenten van Apple is iets dat het niet langer kan negeren. Een consumentenonderzoek van IHS Technology wees uit dat 90 procent van de klanten wil dat hun volgende apparaat over draadloos laden beschikt.”

Apple gebruikte bij de Watch al de Qi-standaard van het WPC, maar in een iets gewijzigde vorm. De versie van Apple stond het laden met andere Qi-opladers namelijk niet toe. De kans lijkt groot dat het bedrijf dit ook zal doen bij de iPhone 8 en dat enkel Apple-laders geschikt zijn.