PTC (Parametric Technology Corporation) laat in een persbericht weten te werken aan de ontwikkeling van mixed reality (MR)-ervaringen op basis van Microsoft HoloLens. De twee partijen bundelen daarvoor hun krachten, zodat gezamenlijke klanten de ontwikkelings- en publicatietool ThingWorx Studio MR kunnen inzetten.

Zij kunnen deze tool gebruiken voor de ontwikkeling van handsfree MR-ervaringen op basis van de HoloLens. ThingWorx Studio werkt met Vuforia en biedt gebruikers van de HoloLens native ondersteuning voor het snel ontwikkelen van schaalbare MR-ervaringen. Deze visuele programmeeromgeving maakt het mogelijk om applicaties te ontwikkelen met drag-and-drop en ingebouwde ondersteuning voor gebaren en spraakopdrachten.

Gebruikers moeten zo snel en efficiënt boeiende HoloLens-interacties realiseren zonder dat gevorderde programmeervaardigheden of hulp van kostbare ontwikkelaars nodig zijn. Terry Farrell, directeur Mixed Reality Marketing bij Microsoft, geeft aan dat de combinatie van ThingWorx Studio en de HoloLens industriële bedrijven volop kansen biedt om boeiende handsfree MR-ervaringen te ontwikkelen.

Farrell benadrukt dat het mogelijk is voor uiteenlopende zakelijke scenario’s. Voorbeelden zijn verkoop en marketing, productieprocessen, klantenservice, HR-procedures en training. De samenwerking realiseert volgens Farrell niet alleen veel snellere en eenvoudigere ontwikkeling, maar ook de mogelijkheid om optimaal te profiteren van de kansen van MR.

Microsoft Ignite

Tijdens het evenement Microsoft Ignite, dat vorige week plaatsvond, was PTC aanwezig met een eigen stand. Hier toonde het bedrijf de combinatie van ThingWorx Studio en de HoloLens. Het bedrijf demonstreerde bijvoorbeeld sales- en marketingscenario’s waarbij klanten verschillende productvarianten levensgroot gepresenteerde krijgen. Een andere demo liet veldtechnici zien welke stappen ze moeten volgen om een machine te onderhouden.

Volgens PTC krijgen fabrikanten te maken met diverse problemen wanneer ze slimme verbonden producten ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden. Door de krachten te bundelen moeten die problemen verholpen worden. Overigens stond Microsoft Ignite in het teken van meerdere aankondigingen, vaak gericht op de cloud. Eerder schreef Techzine onder meer over het nieuwe logo voor Azure.