2min

Tags in dit artikel

, ,

Code Institute is in Nederland begonnen met de universitair gecertificeerde coding bootcamp voor carrière-switchers en ‘upskillers’. Tijdens deze opleiding moeten deelnemers in twaalf weken een professionele softwareontwikkelaar leren worden. Het bedrijf wil zo een bijdrage leveren aan het oplossen van het nijpende tekort aan vakkundig opgeleide softwareontwikkelaars.

Dit gebeurt door te focussen op het opleiden van direct inzetbare programmeurs, waarbij de nadruk ligt op loopbaanondersteuning en samenwerking met werkgevers. Code Institute belooft een gepersonaliseerd traject. Deelnemers kunnen een online training met een mentor (parttime) of klassikale training (fulltime) volgen. Ook zonder enige voorkennis moet het doel van twaalf weken haalbaar zijn.

CEO Jim Cassidy geeft aan dat Nederland schreeuwt om programmeurs. Hij onderbouwt zijn woorden door te verwijzen naar cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek. In de eerste drie maanden van dit jaar bleven er namelijk ruim 12.000 ICT-vacatures ongevuld. Hogescholen en universiteiten zouden de vraag niet kunnen bijbenen, zo beweert de directeur.

Andere bedrijven

Het bedrijf laat weten zijn cursusmateriaal voortdurend te herzien in samenwerking met het Industry Advisory Councel van Code Institute. In deze brancheadviesraad zitten vertegenwoordigers van werkgevers zoals Accenture en PayPal. De bestuurders leveren advies over de vaardigheden die ze zoeken in nieuwe medewerkers. Ook met investeringen in research & development ontwikkelt het trainingsaanbod zich verder.

In het persbericht schrijft Code Institute dat afgestudeerden inmiddels werken voor multinationals als IBM, Apple en Accenture. Om te kijken of programmeren ook daadwerkelijk iets voor geïnteresseerden is, organiseert Code Institute op 23 oktober de 5 Day Coding Challenge, waarvoor inschrijving op de website vereist is. Op woensdag vond er de eerste voorlichtingsavond in Amsterdam plaatst.

Om deel te nemen aan de opleiding is een minimale betaling vanaf 4997 euro vereist. In dat geval leert de deelnemer programmeren via de online opleiding. Hiervoor zijn ook financieringsopties beschikbaar vanaf 375 euro per maand. De klassikale training begint bij een prijs vanaf 8900 euro.