2min

LeasePlan en TomTom Telematics hebben aangekondigd dat ze samen gaan werken aan de ontwikkeling van ‘connected cars’. Zakelijke klanten van de bedrijven zullen beschikking krijgen over bepaalde diensten en daarmee van slimmere mobiele oplossingen kunnen genieten.

Dat melden de twee bedrijven vandaag in een aankondiging. LeasePlan is een van de grootste fleet management bedrijven wereldwijd en TomTom Telematics wereldmarktleider in voertuigtelematica en connected car diensten. De komende tijd kunnen klanten van LeasePlan gebruik maken van de cloud-gebaseerde fleet management en connected car oplossingen van TomTom Telematics, inclusief WEBFLEET. LeasePlan zal die technologie zelf ook gebruiken om de prestaties van de wagenparkbeheeractiviteiten verder te optimaliseren.

Verbeterde rijervaring

Deze oplossingen, die zorgen voor naleving van de meest recente privacywetgeving, ondersteunen zakelijke fleet- en mobiliteitsmanagers bij het verbeteren van prestaties door het realtime verstrekken van cruciale wagenparkgegevens. Bestuurders profiteren in het bijzonder van de connectiviteit van de auto, die hen slimmere mobiele oplossingen biedt waardoor de algehele rijervaring toeneemt, de efficiëntie op de weg verbetert en het leven voor hen makkelijker wordt gemaakt.

Tex Gunning, CEO van LeasePlan zegt: “Met onze ‘Digital Power of One LeasePlan’-strategie zullen we de nieuwste technologieën kunnen inzetten om ons bedrijf naar een digitale wereld te brengen en LeasePlan’s ambitie van ‘Any car, Anytime, Anywhere’ waar te maken.” Het bedrijf gaat klanten voorzien van realtime gegevens op het gebied van wagenparkbeheer metingen, waaronder de eisen van periodiek onderhoud en uitstoot van CO2.

Connected Cars

Wat TomTom betreft, is de samenwerking een duidelijke indicatie van hoe het bedrijf zijn strategie voor ‘connected cars’ vorm geeft. “Voertuigen zullen meer en meer verbonden zijn met back-end diensten, waardoor we in staat zijn om allerlei nieuwe diensten te creëren voor grote fleet service providers, zoals voertuigonderhoud en onderhoudsmeldingen voor leasebedrijven,” laat Thomas Schmidt, Managing Director bij TomTom Telematics. weten.

Deze samenwerking zal geen aanmerkelijke financiële gevolgen hebben voor de financiële resultaten van dit jaar. TomTom is niettemin opgetogen om dit nieuws over de samenwerking met LeasePlan te delen, aangezien dit volledig in lijn is met de strategie van TomTom en bevorderlijk voor de langetermijnontwikkeling van het bedrijf.