2min

Juniper Networks laat in een persbericht weten over uitbreiding van de mogelijkheden van Contrail Cloud. Serviceproviders moeten hierdoor oplossingen krijgen voor de inrichting en het beheer van gedistribueerde en schaalbare clouds. Het bedrijf wil zo een einde maken aan de complexiteit rond de implementatie van een telecomcloud.

De Contrail Cloud combineert softwareoplossingen met een cloudinfrastructuur, professionele diensten en ondersteuning door partners. De oplossing die hieruit voorkomt maakt het eenvoudig om clouds te bouwen en beheren. Eén van de vandaag aangekondigde uitbreidingen is de opvoering van de samenwerking met Red Hat. Dit moet oplossingen leveren voor moderne en schaalbare implementaties in de communicatiesector, met inbegrip van network function virtualization (NFV). Juniper Networks heeft Contrail Cloud gemigreerd naar het OpenStack Platform van Red Hat en Red Hat Ceph Storage.

Verdere uitbreiding

Door gebruik te maken van AppFormix wordt er geholpen bij een volledig geïntegreerde bescherming van NFV-workloads. De NFV-gerichte functionaliteit waarborgt de beschikbaarheid van netwerkservices. Met algoritmes voor machine learning wil Juniper Networks bijdragen aan een ononderbroken werking. Ook komt er een reeks van managed services voor de inrichting en het beheer van cloud-infrastructuren bij. Hierdoor is er altijd ondersteuning en hulp bij de implementatie en het gebruik van Contrail Cloud.

Tot slot belooft Juniper Networks nog kant-en-klaar geteste Virtual Network Functions. Dit houdt in dat de oplossing wordt aangeboden met een lijst voor hardware- en softwarecompatibiliteit. Zo wil het bedrijf bijdragen aan een soepele en snelle implementatie van clouds. Er wordt ondersteuning geboden voor de vSRX Virtual Firewall van Juniper, de virtuele Evolved Packet Core (vEPC)-oplossing van Affirmed Networks en toekomstige virtual network functions van andere leveranciers. Ook andere opties zorgen ervoor dat mobiele providers kunnen overstappen op een gedistribueerde cloud-infrastructuur om de flexibiliteit van netwerkservices te verbeteren en eigendomskosten te verlagen.