2min

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Rackspace laten in een persbericht weten over een samenwerking. Hierdoor gaan zij OpenStack private cloud aanbieden met een pay-per-use infrastructuur, naar eigen zeggen de eerste pay-as-you-go OpenStack private cloud geleverd als managed service provider. Met deze oplossing gaan bedrijven profiteren van de voordelen van een public cloud, denken de partijen.

Eén van de meest opvallende toepassingen is het gebruikmaken van HPE Flexible Capacity. Klanten betalen voor wat ze gebruiken met behulp van een on-demand consumptiemodel. Zij zijn zo in staat hun middelen beter af te stemmen op groei en om te gaan met burst-capacity en verkeerspieken, zonder voor vaste capaciteit te hoeven betalen. Dit model zou  klanten doorgaans 40 procent of meer besparen ten opzichte van de public cloud.

Andere bijkomstigheden

Tegelijkertijd beloven de partijen dat klanten de voordelen van een private cloud-omgeving behouden terwijl ze hun volledige private cloud capaciteit op een public cloud manier kunnen schalen. Het single-tenant-model laat gebruikers de prestaties en sommige problemen elimineren. Ondertussen voldoen zij aan de vereisten op het gebied van beveiliging, compliance en datasoevereiniteit.

Een andere claim die HPE en Rackspace doen is dat er bij het gebruik van OpenStack Private Cloud met pay-per-use infrastructuur, een uptime-garantie van 99,99 procent API van Rackspace is. Klanten moeten zich zo kunnen concentreren op hun kernactiviteiten en gelijktijdig worden de risico’s en operationele complexiteit van zelfstandig beheren geëlimineerd.

Beschikbaarheid

Specifiek is het OpenStack Private Cloud-aanbod bedoeld voor organisaties die beveiligings- en prestatievoordelen moeten bieden. De pay-per-use infrastructuur wordt een nieuwe stap voorwaarts genoemd in het helpen van bedrijven bij de inzet van private clouds met verbeterde flexibiliteit en kostentransparantie. Op 28 november wordt de algemene beschikbaarheid in alle regio’s verwacht, met in 2018 verwachte aanvullende oplossingen voor Rackspace private cloud mede-mogelijk gemaakt door VMware en Microsoft Azure Stack. Via deze link kunnen geïnteresseerden meer informatie opvragen.