2min

Hewlett Packard Enterprise (HPE) laat aan Techzine weten over de lancering van HPE Greenlake. Dit portfolio met pay-per-use oplossingen wordt beschikbaar voor de belangrijke workloads van gebruikers. Producten die hieronder vallen richten zich op big data, back-up, open database, SAP HANA en edge computing. 

Het bedrijf geeft aan dat IT-teams onder steeds hogere druk staan om oplossingen snel, maar tegen lage kosten en risico’s te leveren. De verschuiving naar een consumptiemodel en everything-as-a-service zou de business versnellen, maar zorgt voor minder controle bij de IT-afdeling. Daarom hebben bedrijven on-premises flexibele infrastructuuromgevingen nodig, met cloudachtige mogelijkheden voor workloads. HPE Greenlake belooft de IT-ervaring te vereenvoudigen en klanten de keuze te bieden waar workloads geplaatst worden en hoe ze flexibel af te nemen.

Oplossingen

Wat betreft big data wordt er een Hadoop-datalake geboden, geïntegreerd met en getest voor de nieuwste HPE-technologie en Hortonworks en Cloudera software. Voor back-ups belooft HPE on-premises back-upcapaciteit met gebruik van Commvault-software. Het zogeheten HPE GreenLake Database met EDB Postgres wordt on-premise geleverd en is gebouwd op opensourcetechnologie om te helpen bij het vereenvoudigen van operations en het verlagen van de total cost of ownership voor het databaseplatform van de klant.

Voor SAP HANA biedt HPE een on-premise toepassing, beheerd door het bedrijf zelf met SAP-gecertificeerde hardware, operating system en services om te voldoen aan de eisen ten aanzien van workload performance en beschikbaarheid. Met HPE GreenLake Edge Compute wordt een end-to-end lifecycle framework geleverd om de Internet of Things (IoT)-activiteiten van de klant te stimuleren.

Ondersteuning

Iedere HPE GreenLake-oplossing is voorzien van advisory en professional services van HPE Pointnext om klanten te helpen bij definiëring, implementatie en integratie van een oplossing. Ook belooft het bedrijf monitoring en management van de oplossing op afstand door HPE Pointnext, wat de IT-afdeling ontlast van terugkerende infrastructuurmanagementtaken. Tot slot is er enterprise-grade support met een HPE Digital Learner-subscriptie voor e-learning van content. IT-teams moeten zo de benodigde digitale skills krijgen voor het leveren van goed werk.