HTC investeert in 26 VR- en AR-bedrijven

HTC investeert in 26 VR- en AR-bedrijven

HTC laat aan Techzine weten 26 nieuwe bedrijven geselecteerd te hebben voor het Vive X-programma. Dit is de derde lichting startups die steun ontvangt uit het initiatief dat als doel heeft het wereldwijde virtual reality (VR)/augmented reality (AR) ecosysteem uit te bouwen en te bevorderen.

Met de strategische investeringen biedt HTC de jonge bedrijven expertise, middelen, planning en een netwerk binnen de hele AR/VR-industrie. De middelen moeten helpen bij het betreden van de markt, wat het niet alleen een initiatief moet maken dat geld oplevert. Tijdens de derde ronde breidt Vive X tevens zijn activiteiten uit naar een vijfde locatie in Tel Aviv.

Astral Vision en Remmersive zijn de bedrijven die zich vestigen in Tel Aviv. De meeste startups komen echter uit San Francisco, te weten Apelab, CALA, Cloudgate Studio, eLoupses, Nanome, Neurable, Quantum Capture en QuarkVR. Future Tech, Genhoasan, JuDaoEdu, Lenqiy, PanguVR, Pillow’s Willow VR Studios en Yue Cheng Tech vestigen zich in Peking, terwijl Antilatency, Configreality, Super Node, VRWaibao en Wewod uit Shenzen komen. Een andere vertegenwoordigde locatie is Taipei, met COVER, Looxid Labs, Red Pill Lab en VRCollab.

Investeringen

De startups vertegenwoordigen samen dus de derde ronde van het initiatief. Sinds de oprichting in juli 2016 investeerde Vive X in meer dan 80 bedrijven verdeeld over verschillende vakgebieden. Naar eigen zeggen is HTC daarmee ’s werelds meest actieve investeerder in AR en VR. Sommige bedrijven groeiden uit tot marktleiders in hun industrie, schrijft HTC.

Met de eigen HTC Vive VR-bril is het niet vreemd dat het bedrijf investeert in startups gericht op de technologie. Toch duiken er zo nu en dan geruchten op dat HTC de Vive-divisie wil verkopen. Dit om het financiële tij te keren.