Microsoft laat weten Avere Systems te zullen overnemen. Hierdoor moeten de high performance computing (HPC) inspanningen een boost krijgen. Specifiek heeft dit betrekking op de media- en entertainmentindustrie. De techgigant ziet dat deze sector door de acquisitie er tal van mogelijkheden bij krijgt.

Avere gebruikt een combinatie van bestandssystemen en caching technologie├źn, om de prestatie-eisen van klanten die grote compute workloads draaien te ondersteunen. Het bedrijf werkte al samen met grote merken in de media- en entertainmentindustrie. Klanten zijn onder andere Sony Pictures Imageworks, Illumination Mac Guff en Moving Picture Company (MPC). Zij zagen hun productietijd en kosten afnemen.

Door de storage-expertise van Avere samen te brengen met de Microsoft cloud, moeten klanten profiteren van innovaties die de grootste en meeste complexe high performance workloads in Microsoft Azure laten draaien. Microsoft ziet dat er uiteindelijk veel toepassingen zullen zijn. Voorbeelden die het bedrijf noemt zijn het maken van animaties en speciale effecten, aslmede het ontdekken van nieuwe behandelingen voor levensbedreigende ziektes.

Ron Bianchini, CEO van Avere, geeft in een losse aankondiging aan dat de bedrijven een gedeelde visie kennen. Dat is namelijk het voortzetten van alle gebruikstoepassingen van Avere. De CEO benadrukt dat dit voor datacenters, cloud en hybrid cloudopslag betekent. Door betere integratie met Azure moet er een eenvoudigere ervaring voor de klanten ontstaan.

Afronding

Het is niet bekend wat er precies gaat gebeuren met het personeel van Avere. Wel geeft Microsoft aan verheugd te zijn dat Avere deel uit gaat maken van het bedrijf. De techgigant kijkt uit naar de impact van de technologie en het team op Azure. Wellicht dat Microsoft dus een rol voor het personeel binnen de eigen organisatie ziet.

Beide bedrijven hebben niet bekendgemaakt wanneer de deal afgerond wordt. Er zijn eveneens geen details over het bedrag dat bij de overname komt kijken.