min

Tags in dit artikel

, , ,

Juniper Networks probeerd Cisco te slim af te zijn door 10Gb router op de markt te brengen. Enkel bedoeld voor bedrijven en carriers die een ‘metropolitan area network’ exploiteren.

Zo claimt Juniper wel dat de T320-router meer dan het dubbele van de bandbreedtedichtheid biedt dan alternatieve platformen en met zijn energie zuiniger omspringt. De traditionele telefoonnetwerken (Sonet, synchronous optical network) zijn geëvolueerd van spraaknetwerken en bieden bescherming (tegen het verloren gaan van gegevens en verbinding) door de beschikbare bandbreedte voor meer als de helft te reserveren. Deze oplossing is erg kostbaar.

Gigabit Ethernet vertrouwt daarentegen op routers en schakelaars die binnen het netwerk zelf naar alternatieve paden zoeken, als dat nodig mocht zijn. Ondernemingen die een eigen netwerk in de lucht houden, kiezen daarom voor gigabit Ethernet. Riverstone Networks, Cisco en Nortel Networks zijn op de markt al actief. Analisten menen dat Juniper een voorsprong neemt met zijn 10Gb router.

Unisphere Networks is onlangs overgenomen voor 375 miljoen dollar om diens IP-kennis in huis te halen. Daarmee biedt het bedrijf uitgebreide IP-diensten maar ook een grotere bandbreedte.