1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Kodak introduceert het Digital Camera Order Station, waarmee winkeliers hun klanten de gelegenheid kunnen geven om op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier afdrukken van hun digitale foto’s te bestellen.

De consument kan de geheugenkaart van een digitale camera met daarop digitale foto’s naar de winkel brengen. Het Digital Camera Order Station accepteert Compact Flash, Smart Media, Sony Memory Stick, Secure Digital Card, MultiMedia Card en IBM Microdrive.

Op een aanraakscherm kan uit een overzicht gekozen worden welke foto’s moeten worden afgedrukt, in welk aantal en in welk formaat (10x15cm of 13x19cm). Vervolgens worden de digitale foto’s op een Kodak transfer CD gezet (binnenkort op een Kodak Picture CD). De consument levert de CD in bij de balie, in een orderzak zoals dat ook met traditionele films gebeurt.

De printopdrachten worden vervolgens verwerkt via de Kodak Fotoservice en twee dagen later kan de consument deze afhalen in de winkel waar de foto’s besteld zijn. Bij fotowinkels die gebruik maken van een digitaal minilab kunnen de foto’s binnen een uur worden afgedrukt en is een orderzak niet nodig.