Abonneer je gratis op Techzine!

Dyslexie is voor vrijwel iedereen een hinderlijke stoornis. Een groot aantal Nederlanders heeft hier last van, al zullen ze het niet allemaal toegeven. Om dyslexie het hoofd te bieden is spraakherkenning van AVT een uitmuntend hulpmiddel. Dicteren in plaats van schrijven is voor veel mensen met dyslexie een uitkomst. De woorden worden immers volledig en zonder typfouten op het scherm gezet d.m.v. spraak.

Spraakherkenning
Spraakherkenning van AVT werkt met vrijwel elke Windows-toepassing en office-applicatie. Men kan eenvoudig nieuwe termen toevoegen aan de woordenbibliotheek. Met de geavanceerde macrofunctie kan men zelf stemopdrachten creeren, veel gebruikte termen en woorden met een stemcommando in het document voegen, documenten aanmaken, toepassingen starten en andere complexe taken uitvoeren d.m.v. een gesproken opdracht. Het pakket heeft een algemeen woordenboek van 250.000 woorden. Verder is het mogelijk om geheel stemgestuurd over internet te surfen en e-mail te dicteren. Met de optie ‘woorden toevoegen van document’ worden documenten gescand op specifieke woorden die nog niet in het woordenboek voorkomen en toegevoegd aan de woordenbibliotheek. Met de gratis meegeleverde applicatie Realspeak* kunnen teksten voorgelezen worden door de computer (met een natuurgetrouwe stem). Ook binnengekomen e-mail, teksten op webpagina’s, gescande pagina’s en door anderen aangeleverde teksten worden zonder problemen hardop voorgelezen.

Advance Voice Technology bv
AVT is een toonaangevende organisatie met meer dan 18 jaar ervaring op het gebied van spraakherkenning. Zij kan dan ook vakkundig adviseren over een passende oplossing met spraakherkenning. Naast de standaard softwarepakketten verzorgt AVT ook trainingen (zowel individueel als in groepsverband), werkplekbegeleiding en installaties. Dit persbericht en andere persinformatie van AVT kunt u ook vinden op de AVT-website: www.spraakherkenning.nl