min

Tags in dit artikel

, , , ,

Belkin introduceert de USB 2.0 8-in-1 media reader/writer. Dit apparaat kan je gebruiken in combinatie met bijna alle typen media. Met snelheden tot 480 Mbps kun je bestanden wijzigen, opslaan en overbrengen van en naar een computer of geheugenkaart. De 8-in-1 media reader/writer beschikt over vier sleuven die geschikt zijn voor acht typen geheugenkaarten: CompactFlash I, CompactFlash II, SmartMedia, Secure Digital, MultiMedia-kaart, IBM Microdrive, Sony Memory Stick (en Memory Stick Pro), en MagicGate Memory Stick. Met de 8-in-1 kun je bijvoorbeeld gegevens van digitale camera’s, pda’s en mp3-spelers op een geheugenkaart snel overzetten naar een pc of Mac en andersom. Je kunt eveneens bestanden van de ene mediakaart verslepen en opslaan op een andere kaart.

Bovendien is het ook mogelijk om bestanden van alle vier de mediakaarten gelijktijdig te verplaatsen. Aangezien het apparaat gevoed wordt via de USB-poort van een computer heeft het geen aparte stroomvoorziening nodig. Daarnaast is het apparaat eenvoudig te installeren dankzij het Plug-and-Play principe en heeft het ‘hot-swap’ mogelijkheden. De Belkin 8-in-1 media reader/writer wordt geleverd met aanvullende software, zoals Ulead DVD PictureShow 2 SE Basic voor pc’s voor het bewerken en delen van foto’s op cd’s, dvd’s en tv’s en Ulead Photo Explorer 2.0 SE voor Mac-computers, een oplossing voor het organiseren en delen van digitale media.

Het apparaat werkt onder Windows 98 SE of hoger. Voor Mac-systemen geldt Mac OS9.0 tot 9.x en OS X 10.1 en hoger. De Belkin USB 2.0 8-in-1 media reader/writer is verkrijgbaar voor een prijs van 49,99 euro.