1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel heeft een netto kwartaalwinst van 1,7 miljard dollar geboekt. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit bijna een verdubbeling.

De omzet kwam uit op 8,1 miljard dollar. Dat is 20 procent hoger dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Paul Otellini, operationeel directeur, is zeer tevreden met de resultaten. De topman merkte daarnaast op dat de IT-bestedingen in Europa stijgen.

Intel profiteert van de stijgende vraag naar serverprocessoren. Voor het aankomende kwartaal verwacht Intel een omzet van ongeveer 7,6 tot 8,2 miljard te boeken.

De resultaten van de eerste drie maanden van 2004 waren wat laag door de miljoenenschikking met Intergraph. Intel betaalde toen 225 miljoen dollar aan Intergraph.

Intel neemt hiervoor een eenmalige last van 162 miljoen dollar. De rest wordt over de komende vijf jaar verspreid betaald.

Intergraph spande in 2002 al rechtzaken aan tegen Dell, HP en Gateway. Deze bedrijven maken gebruik van de Intel-chips die inbreuk zouden maken op octrooien van Intergraph.

Deze week werd al bekend gemaakt dat AMD een schikking heeft getroffen met Intergraph. AMD betaalt 10 miljoen dollar en twee procent van de winst van AMD’s chipverkopen tot en met 2007.