2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel brengt drie nieuwe Intel® Pentium® M processors op de markt, die de Intel Centrino mobiele technologie krachtiger maken en de draadloze gebruikerservaring verbeteren. De nieuwe chips, op basis van de nieuwe Banias core, zijn de eerste mobiele processors die gebouwd zijn op Intels 90 nanometer productietechnologie. Ze beschikken over hogere kloksnelheden, verbeteringen in het ontwerp en een groter geïntegreerd cachegeheugen.

De Intel Pentium M processor vormt – in combinatie met de Intel 855 chipsetfamilie en de draadloze connectie van de Intel PRO/Wireless netwerkproducten – de Intel Centrino mobiele technologie. Deze technologie levert uitstekende mobiele prestaties en draadloze LAN-connectie. Ook zorgt deze technologie voor een lager energieverbruik en maakt ze de productie van dunnere en lichtere notebooks mogelijk.

De Intel Pentium M processors 735, 745 en 755 – voorheen bekend onder de codenaam Dothan – zijn vervaardigd via Intels hoogvolume 90 nanometer productieproces, dat het meest geavanceerde productieproces van dit moment is. Het 90nm proces produceert kleinere, snellere transistors en maakt gebruik van IBM’s strained silicon technologie om de snelheid van deze transistors verder te verhogen. Intel is de eerste die strained silicon in productie neemt. Alle 90nm Intel-producten worden geproduceerd op 300mm wafers die de capaciteit ten opzichte van de bestaande 200mm wafers meer dan verdubbelen.

De nieuwe processors zijn gebaseerd op Intels mobiele microarchitectuur en verhogen de prestaties tot 17 procent (ten opzichte van de vorige processor-generatie), dankzij 2MB geïntegreerd power managed Level 2 (L2) cachegeheugen, verbeteringen van de architectuur en frequenties tot 2GHz.

Met de nieuwe processors en de onlangs geïntroduceerde Intel PRO/Wireless 2200BG netwerkconnectie, biedt Intel Centrino mobiele technologie een betere weergave van high definition videobeelden, snellere responstijden, betere multi-tasking en meer bandbreedte voor draadloze datatransmissie.

Omdat de nieuwe processors socket-compatibel zijn met eerdere Pentium M processors, kunnen OEMs de nieuwe componenten in hun huidige systeemontwerpen inbouwen. Deze compatibiliteit betekent tevens dat ondernemingen die gebruikmaken van Intels Stable Image Platform Program kunnen profiteren van de hogere snelheid van de nieuwe processors zonder dat zij hun oorspronkelijke systeem-image voor Intel Centrino mobiele technologie systemen moeten aanpassen. De drie nieuwe processors ondersteunen Enhanced Intel Speedstep Technology, dat de prestaties optimaal beheert bij een zo laag mogelijk energieverbruik, zodat langer batterijgebruik mogelijk wordt.