min

Tags in dit artikel

, ,

Bill Gates heeft in een interview met het Duitse tijdschrift Bild zijn visie gegeven op de toekomst van technologie. Hij denkt dat de DVD zal verdwijnen en dat de mobiele telefoon de menukaart zal vertalen.

Ook al zijn velen tegen Bill Gates, vooral tegen de manier waarop Microsoft haar marktpositie heeft misbruikt. Toch zullen weinigen ontkennen dat hij een visie heeft.

Bill Gates ziet een grote toekomst in handhelds en mobiele telefoons. Hij denkt dat deze apparaten in de toekomst veel vernuftiger worden, zo zou je er in de toekomst van Bill Gates een streepjescode mee kunnen scannen, waarna je via internet kan kijken waar het product het goedkoopst is. Daarnaast denkt Bill dat mobieltjes in de toekomst de functie van tolk kunnen innemen. Ze zouden bijvoorbeeld buitenlandse verkeersborden uit kunnen leggen, of simpelweg vreemde woorden, zoals een menukaart, kunnen vertalen.

Opmerkelijker is de visie van Bill over de DVD. Hij doet het idee dat mensen films en muziek op een DVD schijfje meenemen zelfs af als lachwekkend. Dit zegt Gates omdat schijfjes makkelijk beschadigd kunnen raken, of simpelweg worden verloren. Bill Gates ziet in plaats van een toekomst voor de DVD een toekomst voor mediacenters. Bij een mediacenter zijn alle multimedia apparaten in een huis met elkaar verbonden. Zo is alle media dus overal in huis afspeelbaar, je hoeft het alleen in het netwerk op te vragen.

In het Duitse tijdschrift meldde Bill Gates ook dat draadloze netwerken en spraakgestuurde apparaten een grote toekomst hebben. Dit is echter geen echte toekomstvisie aangezien dit al aan de gang is.