1 min

Microsoft’s oprichter en voorzitter Bill Gates heeft zichzelf uitgesproken over de mobiele strategie van het bedrijf. Gates vindt dat Microsoft’s geschiedenis in de mobiele sector te typeren is als "een duidelijke fout".

Bill Gates is al lange tijd niet meer zo nauw verbonden met het bedrijf dat hij ooit zelf oprichtte, maar dat betekent niet dat hij de gang van zaken niet meer in de gaten houdt. Wat hij ziet stelt hem echter niet altijd tevreden, zo geeft de man vannacht aan tijdens een interview.

Toen aan Gates werd gevraagd hoe hij aankeek tegen het leiderschap van Steve Ballmer, de huidige CEO van Microsoft, gaf hij aan dat er grootse dingen zijn gebeurd sinds hij het bedrijf onder zijn hoede heeft genomen. Echter zijn Gates en Ballmer niet tevreden met de innovaties van Microsoft.

Bill Gates noemt een aantal producten die hem bevallen, zoals Windows 8, de Surface-tablets, Bing en de Xbox. Het lijstje is niet heel lang te noemen en daar is Gates niet blij mee. Vooral de mobiele tak van Microsoft moet het ontgelden: "Er zijn veel sectoren waar we geen vroege leiding konden nemen. We hebben de mobiele markt niet gemist, maar de manier waarop we er mee omgingen zorgde er voor dat we geen aanspraak maakte op de marktleiderspositie. Dat is een duidelijke fout geweest."