min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft bij de release van iTunes 4.7 veel features nieuw ingebakken, maar er is ook een belangrijk onderdeel verwijderd.

Met de komst van iTunes 4.7 is namelijk de werking van IpodDownload buiten werking gesteld. Met deze plugin kon je als eigenaar van een iPod muziekspeler liedjes van een iPod kopiëren naar een iTunes muziekbibliotheek. Met iTunes kun je namelijk alleen muziek naar een iPod kopiëren, en niet van iPod naar iTunes. De plugin is nooit officieel goedgekeurd door Apple.

Er zijn meerdere – ook niet door Apple goedgekeurde – programma’s waarmee je als iPod-gebruiker muziek vanaf je iPod kunt kopiëren; bij de programmaatjes zijn er de nodige tussenstappen nodig voordat voordat je je muziek in iTunes kan importeren.

Apple heeft al vaker van nieuwe versies van iTunes gebruik gemaakt om de werking van software van derden uit te schakelen.
Apple wil zo het delen van bestanden met de iPod niet meer mogelijk maken.

De maker van iPodDownload was al gestopt met het distribueren
van het programma nadat advocaten van Apple contact opgenomen hadden met het webhosting bedrijf dat de distributie van iPodDownload verzorgde.

"Nadat Apple had gedreigd met juridische stappen tegen mijn webhosting-bedrijf, en mijn site was platgelegd voor meer dan een uur, vond ik het tijd worden om mijn software van de site af te halen", Zo zegt Sylvain Demongeot maker van de iPodDownload-website.

Apple wil alleen maar bevestigen dat iTunes 4.7 inderdaad de werking van iPodDownload ongedaan maakt. verder wilde het bedrijf geen informatie kwijt.