min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony presenteerde gisteren op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de PSP aan de Amerikaanse consument.
De nadruk van de presentatie lag vooral op de mogelijkheden van de PSP, maar het meest nieuwsgierig waren de aanwezigen naar de prijs en releasedatum van de PSP in de Verenigde Staten.

Maar juist over deze twee laatste dingen hulde Sony zich in nevelen. Wat betreft de releasedatum kon Sony alleen meldden dat de PSP in één van de aankomende maanden uitgebracht zal worden. Volgens Kaz Hirai, directeur van Sony in de VS, zal dat in het meest waarschijnlijke geval eind maart worden.
Over de richtprijs van de PSP deed Sony helemaal geen uitspraken.

Sony benadrukte nogmaals dat de PSP niet hoofdzakelijk uitgebracht wordt om te concurreren met de Gameboy serie van Nintendo en Apple’s iPod.
Sony wil met de PSP een nieuwe standaard zetten voor portable entertainment. "De PSP tilt portable entertainment naar het volgende niveau en Sony is het enige bedrijf dat dit kan", aldus Hirai. Zoals veel bedrijven op de CES had Sony een bekende artiest (Xzibit) uitgenodigd om de presentatie op te luisteren.


Xzibit is rap in de weer met de nieuwe PSP

Sony werd bij de release van de PSP in Japan al geplaagd met allerlei tegenvallers. Door problemen met de productie kon Sony slechts 200.000 exemplaren leveren in Japan. Daarnaast waren er veel vragen over de korte levensduur van de batterij en waren er bij de release slechts vijf spellen beschikbaar.

Nintendo heeft haar nieuwe handheld, de DS, al in november uitgebracht in de VS en de DS bleek daar één van de populairste kerstcadeau’s van het afgelopen jaar. Nintendo denkt tot 31 maart dit jaar ongeveer 5 miljoen exemplaren van de DS wereldwijd verkocht te hebben.

Het lijkt erop dat Sony de release van de PSP nu uitsteld om teleurstellingen, zoals die er waren bij de release in Japan, te voorkomen. Sony is op het moment in onderhandeling met diverse film- en muziekmaatschappijen om films en albums uit te brengen op de Universal Media Disc (UMD), die compatible is met de PSP.

Ontwikkelaars hebben in ieder geval het volste vertrouwen in Sony. Electronic Arts (EA) heeft laten weten dat ze zeker weten dat de PSP een grote hit wordt, vanwege Sony’s visie op handheld gaming. "De meest succesvolle apparaten, zij diegene die van zichzelf weten wat ze zijn. De iPod weet dat het een geweldige muziekspeler is en de PSP weet dat het een geweldige gamesmachine is", aldus de beeldspraak van de EA woordvoerder.