2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De introductie van Sony’s PlayStation Portable zal bij de introductie morgen in Japan veel van Sony’s beloftes niet kunnen waarmaken.

Ondanks dat de release vele malen is uitgesteld heeft Sony veel technische problemen nog niet kunnen oplossen.
Dat zal het voor Sony alleen nog maar moeilijker maken om de dominante positie van concurrent Nintendo te ondermijnen.

Met de introductie zullen slechts 5 games voor de PSP beschikbaar zijn, omdat veel spelontwikkelaars de release van hun games uitgesteld hebben.
Sony heeft inmiddels aangegeven dat er tal van games in ontwikkeling zijn en dat Sony een net zo divers games assortiment wil aanbieden als dat er voor de PS beschikbaar is.
Volgens analysten zal dit niet direct een probleem zijn voor Sony. Veel enthousiastelingen zullen er als de kippen bij zijn om een PSP aan te schaffen. Omdat Sony slechts 200.000 stuks in Japan gaat leveren zal de PSP daar naar verwachting snel uitverkocht zijn.

Een andere belofte die Sony niet waar kan maken is die dat de PSP een doorbraak zou betekenen voor digitale media.
Sony heeft altijd gezegd dat de PSP hetzelfde voor digitale media zou betekenen wat de Walkman destijds voor anologe muziek betekende.

Op het moment is er echter nog geen enkele film- of muziekstudio die heeft aangekondigd films of muziek te gaan aanbieden op de nieuwe Universal Media Disc (UMD) waarmee de PSP werkt.
Volgens Sony zal er echter begin volgend jaar een nieuwe lijn entertainment komen waarbij muziek, video en spellen gemixt worden op één UMD.
Verwacht wordt dat de PSP desondanks toch wel verkocht zal worden, omdat mensen de PSP in eerste instantie willen kopen voor de games en niet voor de multimedia functies.

Een ander probleem betreft de levensduur van de batterij in de PSP. Volgens Sony gaat de PSP vier tot zes uur mee op één batterij. Maar directeur Ken Kutaragi van Sony gaf afgelopen maand in een interview aan dat deze levensduur alleen geldt voor een simpel puzzelspel, met gedimd scherm, speakers uit en zonder draadloze verbinding.
Met al deze functies ingeschakeld wordt deze levensduur drastisch verkort.
Volgens Sony is de levensduur wel degelijk toereikend, maar er zullen ook reservebatterijen te koop worden aangeboden.