Nvidia grafische kaarten populair bij HL2 spelers

Nvidia grafische kaarten populair bij HL2 spelersValve, het bedrijf dat Half-Life 2 uitbracht, heeft een enquête verstuurd door middel van het programma Steam. Via deze enquête konden gamers hun computerspecificaties doorsturen naar Valve. Deze wou namelijk onderzoek doen naar wat gamers in hun pc’s hebben.

Nvidia grafische kaarten populair bij HL2 spelersHet resultaat was verrassend, de meeste gamers hadden namelijk Nvidia kaarten in hun pc’s zitten. Dit is vreemd omdat de ATI kaarten beter draaien met de engine van Half-Life 2 en omdat ATI ongeveer 6 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in een campagne waarmee je gratis een serial van Half-Life 2 ontving bij aankoop van een ATI grafische kaart.

De meest gebruikte kaart was echter wel een ATI, namelijk de 9800 serie. Dit waren ook de kaarten waarbij een gratis serial werd geleverd. Tweede stond de 9600 serie van ATI waarbij je ook coupons kreeg van Half-Life 2. 200.000 mensen die aan de enquête meededen hadden één van deze twee kaarten in hun PC.

De derde plaats ging naar een Nvidia kaart, namelijk de door iedereen gekende GeForce4 MX, gevolgd door Nvidia’s instapkaartje, de FX5200.
Dat is opmerkelijk, want deze kaarten zijn heel slecht in shaders, die in de engine van Half-Life 2 zitten.

Nvidia grafische kaarten populair bij HL2 spelersUit de enquête bleek verder dat nog maar weinig mensen in het bezit zijn van een high-end kaart. Nvidia gaat hier wel aan kop met de 6800GT, op de voet gevolgd door ATI met de X800. Slechts 5.500 mensen gaven aan in het bezit te zijn van een X800XT Platinum Edition.
Eén ding staat nu vast voor beide bedrijven, de meeste mensen hebben nog altijd een oudere kaart en zijn niet van plan over te stappen op high-end kaarten zoals de 6800 serie en de X800 serie.

De resultaten van het onderzoek worden realtime bijgehouden en zijn terug te vinden op de site van Steam.

We bedanken WouT voor het insturen van dit bericht!

Bron:The Inquirer