1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het was een tijdje onzeker of Microsoft tegemoet zou komen in de wensen die veel webdesigners hadden voor de volgende versie van Internet Explorer, maar uit een weblog van het ontwikkelteam blijkt dat Microsoft een aantal van deze belangrijke wensen gaat doorvoeren.
Er waren al eerder vermoedens dat Microsoft aan de webdesigners tegemoet zou komen, maar de posting op de weblog is de eerste officiële bevestiging vanaf de kant van de softwaregigant.

Eén van deze wensen was een betere ondersteuning van Portable Network Graphics (PNG).
"De webdesign gemeenschap heeft een duidelijk signaal afgegeven dat ondersteuning van de alpha channel in PNG afbeeldingen een belangrijke feature is. We hebben dit probleem al een tijdje in het vizier en het is inmiddels al een tijdje in de code opgenomen," aldus hoofdprogrammeur Chris Wilson van Microsoft.

Wilson doet op zijn weblog ook nog een aantal uitspraken over betere ondersteuning van Cascading Style Sheets (CSS); een andere grote wens van webdesigners.
"Ons eerste en grootste doel met CSS is om de grootste problemen eruit te halen, zodat webdesigner een goede basis hebben waarop ze kunnen bouwen."
Volgens Wilson zijn bijvoorbeeld de bekende peekabo en guillotine bugs al opgelost.

Verder weet Wilson nog te melden dat hij en zijn team enorm blij zijn dat de beta-versie bijna gereed is. Hij verwacht tegen de zomer de eerste beta aan het grote publiek te kunnen presenteren.