2min Devices

Microsoft geeft previewversie IE7 vrij

Microsoft heeft gisteren een pre-beta 2 versie van haar nieuwe Internet Explorer browser vrijgegeven. De beta van versie zeven is publiekelijk beschikbaar en brengt een hoop nieuwe features met zich mee.

Microsoft geeft previewversie IE7 vrijAlhoewel we hier te maken hebben met een voorloper van de officiële tweede Beta, ziet Microsoft deze release wel als een mijlpaal. Het bedrijf heeft in deze versie namelijk een vergevorderde integratie van RSS-feeds doorgevoerd. De nieuwe functie biedt een soort van raamwerk, waarbinnen RSS feeds bekeken en opgeslagen kunnen worden, maar ook benaderd kunnen worden vanuit andere applicaties.

"Microsoft maakt het Windows RSS platform voor het eerst beschikbaar voor Windows XP gebruikers. Dat is groot nieuws voor ontwikkelaars en geweldig voor Microsoft en de partijen waarmee we samengewerkt hebben."

Microsoft heeft verder hoog ingezet op veiligheid en dat is terug te zien aan het feit dat ActiveX controls standaard uitgeschakeld zijn en er is ook een phishing filter voorzien. Verder kan er binnen IE7 geen zogenaamde cross site scripting uitgevoer worden.

Op het vlak van de interface heeft het bedrijf geprobeerd alles zo eenvoudig mogelijk te houden. Zo is er een aanpasbare zoekbox, waarin gezocht kan worden met de bekende zoekmachines en is er een verbetere favorieten en geschiedenis indeling.
Ook is er een zoomfunctie voorzien, waarmee webpagina’s inclusief afbeeldingen vergroot kunnen worden. Een website kan ook door IE7 verkleind worden, zodat de site uitgeprint kan worden.

Behalve alle visuele en veiligheidsfeatures heeft Microsoft ook haar best gedaan om te voldoen aan de internetstandaarden. Er is nu betere ondersteuning voor CSS en transparante PNG bestanden. Ook is er ondersteuning voor XMLHTTP, waardoor applicaties gebaseerd op AJAX technologie geen ActiveX control meer nodig hebben.

Microsoft nodigt iedereen van harte uit om Internet Explorer 7 te downloaden van de site en uit te proberen. Bugs en problemen kunnen uiteraard bij het bedrijf gemeld worden. Geïnteresseerden kunnen de Beta 2 preview downloaden via de downloadssectie van TechZine..

Bron:BetaNews