1 min

Tags in dit artikel

, ,

HUB Uitgevers uit Haarlem neemt met ingang van 1 augustus 2005 het computertijdschrift PC-Active over. PC-Active is een van de grootste en oudste PC-titels in Nederland. De vierkoppige redactie van het blad krijgt onderdak bij HUB-uitgevers. De redactionele formule blijft gehandhaafd.

De overname van PC-Active door HUB Uitgevers is de eerste in een serie acquisities en past in de strategie van de Haarlemse Uitgeverij om een leidende positie in te nemen als grootste Nederlandse ICT-uitgever. HUB Uitgevers geeft momenteel al ruim 25 ICT-titels uit.

PC-Active bestaat al ruim 15 jaar en heeft zich in die tijd ontwikkeld als vooraanstaand blad voor computerliefhebbers. Vaak haalde PC-Active de pers door haar onafhankelijke journalistieke aanpak. Het was PC-Active die ontdekte dat bepaalde CD-ROM’s binnen een paar jaar onleesbaar werden en dat er erg wordt gesjoemeld met kwaliteit in de CD-ROM markt. Recentelijk nog dreigde de Stichting Thuiskopie met een proces nadat PC-Active ontdekte en publiceerde dat een flink deel van de heffingen op beschrijfbare cd’s en dvd’s nooit bij de artiesten terecht komen.