1 min

Er is mogelijk een kandidaat gevonden voor de overname van HUB, de grootste uitgever van computerbladen in Nederland. Curator Christian Hartsuiker geeft aan dat er minstens één partij is die overweegt om vrijwel de gehele uitgeverij over te nemen.

De Curator van SWDV Advocaten laat aan Het Parool weten dat er verschillende kandidaten interesse hebben getoond in een overname. Er zullen waarschijnlijk wel 80 werknemers ontslagen worden. In de tussentijd werken de redacties van de verschillende bladen door aan nieuwe uitgaves en ook het online nieuws loopt nog door.

HUB is onder andere bekend van het uitbrengen van bladen als ComputerIdee, Hardware.info, PCM, PC Active en Power Unlimited. Fotoblad Focus, een blad waar HUB een minderheidsbelang in hield, heeft aangegeven zelfstandig door te gaan.

Afgelopen week moest HUB failissement aanvragen door een "weerbarstige markt" en liquiditeitsproblemen. Wat er gebeurt met de domeinnaam .amsterdam, waarvoor HUB de vergunning heeft, is nog niet duidelijk. De gemeente Amsterdam is op dit moment nog aan het besluiten wat er in de toekomst met dit top level domain zal gebeuren.