min

Tags in dit artikel

, , ,

Met alle beveiligingsmogelijkheden die er zijn voor hardware en software, is het gemakkelijk om te vergeten dat diefstal de grootste bedreiging voor data vormt. Gegevens zijn over het algemeen terug te krijgen na een crash, maar is de computer gestolen dan is er met geen mogelijkheid te achterhalen wat er op stond.

Niet alleen voor consumenten is dit een substantieel gevaar, ook bedrijven hebben jaarlijks te lijden onder het verlies van zakelijke, mobiele apparatuur dat gestolen wordt. Het gros van alle computerdiefstallen vindt plaats op de werkplek binnen een bedrijf. Het vervangen van gestolen computers en hardware kost een bedrijf gemiddeld vier maal de inkoopprijs van deze apparatuur. Daarnaast zijn met het verlies van data nog grotere bedragen gemoeid.

Een eenvoudige manier om diefstal tegen te gaan is een goed beveiligingssysteem. Dat kan heel simpel. Met een kabelslot de laptop aan een tafel vastmaken voorkomt al gauw dat mensen er zomaar met apparatuur vandoor gaan. Daarnaast is het mogelijk de toegang tot een heel bedrijfsnetwerk te beveiligen met sleutels. Kensington biedt een hele lijn aan producten om niet alleen een bedrijfsnetwerk maar ook individuele computers te beveiligen.

“Vermoedelijk denken veel bedrijven en gebruikers dat computers en laptops relatief goedkoop te vervangen zijn. Zij denken dan niet aan de schat aan informatie die op de harde schijf staat. Het verlies van data die bij diefstal komt kijken kan in de eurotonnen lopen. Fysieke beveiliging van laptops en computers is dus zeker een investering waard,” aldus Robert de Vries, sales en marketing manager Benelux bij Kensington.