Een onderzoek van IDC in opdracht van Kensington laat zien dat bij 92 procent van de ondervraagde bedrijven al vaker laptops gestolen zijn. Vooral kleine en middelgrote bedrijven zijn getroffen, omdat de veiligheid te wensen overlaat.

Het Engelse bedrijf Kensington, een bedrijf dat onder andere mobiele oplaadapparatuur, notebookbeveliging en iPod accesoires maakt, gaf de opdracht voor dit IDC onderzoek. Het resultaat: Bij 92 procent van alle ondervraagde ondernemingen worden wel eens vaker laptops gestolen. In ongeveer de helft van de bedrijven sloegen de dieven in het laatste halve jaar toe.

De meerderheid van de ondervraagde bedrijven (59 procent) gaf aan geen voorzorgsmaatregelen te treffen tegen diefstal. In deze bedrijven is ook geen beveiligingspersoneel aanwezig dat zich met dergelijke zaken bezig houdt. Verder is 96 procent van de bedrijven zich niet bewust van de kosten die door de aanschaffing van nieuwe apparatuur in combinatie met het productiviteitsverlies veroorzaakt worden.

IDC heeft voor dit onderzoek 200 IT-managers in Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland en in de Benelux telefonisch ondervraagd.