1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Onderzoeksbureau Displaysearch meldt dat de daling van de prijzen van LCD monitoren zich in het afgelopen kwartaal heeft doorgezet. De verkoop van monitoren steeg daarentegen wel licht.

Volgens het bedrijf daalde de gemiddelde prijs van een 15-inch LCD monitor daalde van 245 dollar in het eerste kwartaal naar 228 dollar in het tweede kwartaal. De prijs van 17-inch LCD schermen nam af van 306 dollar naar 285 dollar.

De totale opbrengsten daalden hierdoor naar 7,7 miljard dollar in het tweede kwartaal, terwijl dat in het eerste kwartaal nog 7,8 miljard dollar was. Grote verliezen bleven de verschillende bedrijven in de sector bespaard, doordat veel consumenten overstapten naar een 17-inch of groter scherm. De 17 inch LCD’s waren ook afgelopen kwartaal het populairst, maar ook de 19 inch modellen wonnen terrein. Bedroeg het aandeel 19 inch schermen in het eerste kwartaal nog 18,3 procent, in het tweede kwartaal was dat 21,6 procent.

CRT schermen maken nog maar eenderde uit van de totale verkoop van monitoren. Op het gebied van LCD monitoren is Dell koploper met 20,3 procent van de totale verkopen. Het bedrijf wordt gevolgd door Samsung (11 procent), HP (9,4 procent), Acer (7 procent) en LG (5,7 procent).