2min

Tags in dit artikel

, ,

Vorige week kwam Mark erachter dat een muziekcd van Sony ongevraagd Software installeerde op zijn pc, die bijna niet meer verwijderbaar was.

Een paar weken geleden stopte Mark Russinovich een muziekcd van Van Zant in zijn computer en ging lekker genieten van zijn muziek. Echter van dat genieten kwam helemaal niks terecht, Mark is een goede beveiligingsexpert en kwam erachter dat er ongevraagd software werd geïnstalleerd op zijn pc, en niet meer afgesloot bij het einde van de cd. Sterker nog, toen Mark probeerde het bestandje te verwijderen crashte zijn pc. Volgens Mark ging het hier om een rootkit, genaamd ‘$sys$drmserver.exe’. Mark weet te vertellen dat rootkits vooral door hackers gebruikt wordt omdat het niet op de computer vindbaar is, en virusscanners ze ook niet kunnen detecteren.

Eerder deze week was het dan zover, Sony kwam met een patch. Uiteraard werd deze patch door Mark zorgvuldig onderzocht, hij was er niet over te spreken.
Volgens Mark is de patch zeer slecht geprogrammeerd, en hij durft zelfs te zeggen dat de programmeur nauwelijks ervaring heeft met het programmeren voor Windows. Echter hier blijft het niet bij, bij installatie van de patch is er een kans dat het systeem crasht. Nog beroerder is dat bij installatie er contact wordt gemaakt met de servers van Sony waar indificatienummer naar toe worden gestuurd, hier komt nog bij kijken dat dit helemaal niet in de licentieovereenkomst staat. Sony weet wel te melden dat er niks gedaan wordt met de informatie.

Vandaag was het dan zover, Sony reageert op de klachten. Sony vind het maar vreemd dat de gedupeerden zo’n probleem maken van de rootkit."De meeste mensen weten niet eens wat een rootkit is, dus waarom wordt er zo’n drukte gemaakt" aldus Sony.
"We doen dit om te voorkomen dat mp3’s zonder copyright klakkeloos op cd’s worden gebrand" weet Thomas Hesse te melden.

Techzine houdt u op de hoogte als de gedupeerden reageren.