IBM heeft vandaag een aantal nieuwe Unix servers geïntroduceerd, waaronder een midrange systeem met een Power5+ processors met een kloksnelheid van 2,2GHz.

Het midrange model, de P5 575, is dus voorzien van een Power5+ processors en is bedoeld voor zware technische rekentaken. Het apparaat is 24 inch breed, wat afwijkt van de gebruikelijke 19 inch voor machines die in racks geplaatst worden.
De snelheidswinst ten opzichte van de vorige modellen is niet heel groot, tot voorkort was de maximale snelheid van de Power5+ processor 1,9GHz.

IBM kwam verder ook nog met een aantal nieuwe modellen op de proppen die voorzien zijn van Quad Core Module (QCM) technologie. Middels deze techniek kunnen er twee Power5+ chips in een socket geplaatst worden, waar normaal maar één Power5+ chip past. Het bedrijf introduceerde vorig jaar het eerst model met QCM en dat model was een daverend succes.

Daarom zijn er nu drie van deze systemen bijgekomen. Als eerste is er de p5 510Q die voorzien is van twee dual-core Power5+ chips met een kloksnelheid van 1,9GHz. Verder is er de p5 520Q, die voorzien is van twee Power5+ 1,65GHz processors.
Als laatste is er ook nog de p5 560Q met vier 1,5GHz Power5+ processors. Er is een mogelijkheid om twee van deze systemen aan elkaar te koppelen om een machine te creëeren met acht processors.