1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De krant Mainichi Shimbun heeft gemeld dat Sony, Toshiba en NEC Electronics een overeenkomst hebben gesloten om gezamenlijk microchips te gaan produceren op basis van een 45nm procédé.

Volgens de krant willen de drie bedrijven de geavanceerde chips rond 2010 gaan maken. Alle drie de bedrijven hebben de berichtgeving echter ontkend. "Wij hebben geen intenties voor een gezamenlijke productie. We maken onze eigen producten en als onze capaciteit niet toereikend is kunnen we altijd nog terecht bij externe leveranciers," aldus Sony in een reactie.

Toshiba en NEC Electronics bekijken momenteel wel de mogelijkheden tot een samenwerking in het produceren van 45nm chips, dat hebben beide bedrijven vorig jaar november ook laten weten. Sony maakt echter geen deel uit van deze samenwerking lieten beide bedrijven weten.

Alhoewel de drie bedrijven dus naar eigen zeggen niet samenwerken op het gebied van de productie van 45nm chips, hebben de drie wel een overeenkomst gesloten over het gezamenlijk ontwikkelen van geavanceerde microchips. Daardoor kunnen de drie bedrijven de ontwikkelingskosten delen en expertise delen.