1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

NEC Electronics en Renesas Technology hebben plannen om met elkaar te gaan fuseren. De twee ondernemingen die zich bezig houden met het produceren van chips vinden beiden hun roots terug in Japan.

Als de fusie tussen de beide ondernemingen doorgaat dan wordt de nieuwe onderneming de grootste halfgeleiderfabrikant van Japan. NEC Electronics en Renesas Technology zien dit dan ook graag gebeuren. Het houdt tevens in dat de onderneming dan een derde plaats zou innemen op de wereldranglijst wat betreft de productie van halfgeleiders.

Het is de bedoeling dat de fusie zich in 2010 gaat voltrekken. Over ongeveer één jaar is het de bedoeling dat de beide ondernemingen gefuseerd zijn, want de huidige plannen die bekend zijn omtrent de fusie richten zich op april 2010.

De bedrijven zouden ook willen fuseren om kosten te besparen. De vraag naar chips is de laatste tijd door de financiële malaise namelijk behoorlijk afgenomen. NEC Electronics en Renesas Technology zijn daarom sterk gebaat bij schaalvoordelen.

Mochten de beide ondernemingen gaan fuseren dan zijn ze op dit moment ongeveer goed voor een totale jaaromzet van dertien miljard dollar. Zoals eerder vermeld bevinden ze zich met deze jaaromzet op de derde plaats in de wereld, want Intel en Samsung Electronics weten het wat dat betreft op het moment van schrijven beter te doen.