2min

Tags in dit artikel

, , ,

Processorfabrikant AMD heeft Samuel Naffziger ingehuurd en kaapt daarmee een belangrijke werknemer bij haar concurrent Intel weg. Naffzinger was één van de hoofdontwikkelaars bij het Itanium team. Acht van zijn collega’s hebben eveneens de overstap gemaakt naar AMD. Naffziger was eerder ook al bij Hewlett-Packard in dienst.

AMD heeft de overstap van Naffziger bevestigd, maar wilde niet zeggen waar hij en zijn andere collega’s aan gaan werken. Intel op haar beurt, liet weten niet heel erg teleurgesteld te zijn met de overstap van haar voormalige werknemer. Toch komt het vertrek voor Intel wel hard aan. Naffziger werkte nog geen jaar voor Intel, maar was in die tijd een belangrijke schakel in de launch van de McKinley en Montecito processors.

Volgens de site Real World Technologies heeft Naffziger al rond eind februari of begin maart de overstap gemaakt. Volgens de site zou Naffzinger AMD gaan helpen bij het opzetten van een nieuw ontwikkelcentrum in Fort Collins. Opmerkelijk genoeg is dat ook de plaats waar Intel een centrum heeft waar aan de Itanium gewerkt wordt.

Het ligt in de verwachting dat Naffziger gaat werken aan twee nieuwe multicore processors, waarvan er één bestemd is voor laptops en de andere voor servers. Het nieuwe ontwikkelcentrum zal in eerste instantie 30 werknemers huizen, maar dat kan uitgebreid worden naar 200 personen.
Volgens Real World Technologies zal het werk zich daar voornamelijk concentreren op server chips, aangezien de meeste werknemers gewerkt hebben aan de PA-RISC of Itanium chips.