Microsoft en Red Hat brengen OpenShift naar Azure

Microsoft en Red Hat brengen OpenShift naar Azure

Red Hat en Microsoft breiden hun samenwerking uit zodat ontwikkelaars container-gebaseerde applicaties op Azure en on-premise kunnen draaien. De twee bedrijven komen ook met gezamenlijk beheerde OpenShift-oplossingen in de publieke cloud.

Met Red Hat OpenShift op Azure willen de partijen de complexiteit van containerbeheer voor klanten verminderen. Door gebruik te maken van OpenShift wordt het mogelijk om applicaties te verplaatsen tussen on-premise omgevingen en Azure. Microsoft en Red Hat beloven hierbij dat het verbinden tussen Azure en on-premise OpenShift-clusters sneller en met verbeterde beveiliging gaat, met hybrid networking. Daarnaast moet het bij ontwikkelaars tot extra productiviteit leiden, vanwege de toegang tot Azure-diensten als Azure Cosmos DB, Azure Machine Learning en Azure SQL DB.

Gebruikers van Red Hat OpenShift op Azure ontvangen een managed service die wordt ondersteund door de operations- en ondersteuningsdiensten van beide bedrijven. De ondersteuning richt zich op container-applicaties, besturingssystemen, infrastructuur en de orchestrator. De verkooporganisaties van de twee bedrijven zullen tevens samenwerken om hun technologieplatformen naar klanten te brengen.

Andere onderdelen

Red Hat somt op wat er verder uit de samenwerking voortkomt:

  • Ondersteuning voor hybrid cloud met Red Hat OpenShift Container Platform on-premises en op Microsoft Azure Stack. Dit biedt een on- en off-premises fundament voor het ontwikkelen, inzetten en beheren van cloud-native applicaties op de Microsoft-infrastructuur. Klanten krijgen de mogelijkheid om de Azure publieke cloud te combineren met OpenShift on-premises op Azure Stack.
  • Multi-architectuurcontainerbeheer voor zowel containers op Windows Server- als Red Hat Enterprise Linux. Red Hat OpenShift op Microsoft Azure ondersteunt Windows-containers naast Red Hat Enterprise Linux-containers, en biedt een orkestratieplatform dat zich uitstrekt over de enterprise-platformen van verschillende leveranciers.
  • Meer manieren om gegevens te gebruiken door de integratie van Microsoft SQL Server met het Red Hat OpenShift-landschap. Dit omvat binnenkort SQL Server als een door Red Hat gecertificeerde container voor implementatie op Red Hat OpenShift op Azure en Red Hat OpenShift Container Platform via de hybride cloud, inclusief Azure Stack.
  • Meer manieren voor ontwikkelaars om Microsoft-tools met Red Hat te gebruiken aangezien een abonnement op Visual Studio Enterprise en Visual Studio Professional garant staat voor een Red Hat Enterprise Linux-tegoed. Ontwikkelaars kunnen nu op dit enkel en ondersteunde platform werken met .NET, Java of populaire open-source frameworks.

Red Hat OpenShift op Azure zal de komende maanden als preview verschijnen, een exacte datum is onbekend. Red Hat OpenSHift Container Platform en Red Hat Enterprise Linux op Azure en Azure Stack zijn inmiddels beschikbaar.