1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Marktonderzoeksbureau Gartner heeft cijfers van de wereldwijde computerverkoop bekend gemaakt. Daaruit is gebleken dat de verkoop in het eerste kwartaal van 2006 met 13,1 procent is gestegen. Dat wil zeggen dat er in die periode zo’n 57 miljoen computers zijn verkocht.

Er werd gewaarschuwd dat er stremmingen zouden zijn op de markt, maar daar is weinig van te merken. Vooral in de Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen was de vraag naar computers erg groot. Volgens het onderzoeksbureau zal de verkoop van computers over heel 2006 stijgen met 10,7 procent, dat houdt dus in dat de verkoop beter gaat dan in 2005. Aangezien in dat jaar de Computermarkt was gestegen met 15,5 procent, en dit jaar zal naar verwachting 23,8 behaald worden.

HP blijft marktleider in Europa, en als tweede staat wereldleider Dell. Met zo’n 16,6 procent van het marktaandeel is HP de grootste in Europa, Dell volgde met 12,5 procent, en Acer pakte de 3de plaats met een marktaandeel van 9 procent. HP groeide in het eerst kwartaal met zo’n 22,3 procent, terwijl Dell maar 10,2 procent behaalde, wereldwijd gezien heeft Hewlett-Packard een marktaandeel van 14,9 procent.