1 min

Tags in dit artikel

, , ,

TomTom, het Nederlandse bedrijf dat navigatiesystemen maakt, heeft haar bedrijfsresultaten over het eerste kwartaal van 2006 bekendgemaakt. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte het bedrijf zeer goede resultaten. Ten opzichte van vorig kwartaal was er een daling te zien, maar het vierde kwartaal is traditioneel de beste maand van het jaar.

TomTom behaalde in het eerste kwartaal van 2006 een ozmet van 246 miljoen euro en dat was een stijging van 288 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst steeg ook met 121 procent tot 31 miljoen euro.
Als gevolg van de goede resultaten heeft TomTom haar verwachtingen over 2006 naar boven bijgesteld. Het bedrijf denkt nu op een totale omzet van 1,1 tot 1,3 miljoen uit te komen, terwijl het bedrijf tot voorkort dacht op een omzet van 1,0 a 1,1 miljoen uit te komen.

TomTom heeft de goede cijfers naar eigen zeggen te danken naar een enorme toenamen in de vraag naar producten van het bedrijf. Inmiddels begint TomTom ook in Amerika aardig voet aan de grond te krijgen en de nieuwe TomTom GO serie is ook positief ontvangen door de markt.
Door de toename in vraag heeft het bedrijf ook weer nieuwe personeelsleden aangenomen. De afgelopen tijd kwamen 95 nieuwe mensen in dienst, waardoor het bedrijf nu 530 werknemers heeft.