1 min

Tags in dit artikel

, ,

Processorfabrikant Intel heeft aangekondigd dat het de komende vijf jaar gaat investeren in ontwikkelingslanden, daarmee zou een bedrag van één miljard dollar gemoeid zijn. Het doel van deze vrijgevigheid is ervoor te zorgen dat er een bredere toegang tot onderwijs en technologie komt in dat soort landen.

World Ahead, zo heet het programma van Intel. Het programma wordt gecombineerd met andere projecten van het bedrijf. Met deze ontwikkelingen is het de bedoeling dat mensen in die landen met ICT-toepassingen in aanraking komen en daar dan ook ervaring in opdoen om later in deze branche te kunnen werken.

Bedrijven zoals Intel of AMD geloven dat er in onderontwikkelde landen veel grotere groeimogelijkheden zitten dan in beter ontwikkelde landen. Dat is dan ook de reden dat deze bedrijven veel geld in dit soort landen stopt in de hoop dat de investeringen zich later weer terug zullen verdienen.

Paul Otellini zal morgen, op het World Congress on Information Technology in Austin Texas, zijn plannen voorleggen. En vooraf vertelde hij al "Dit is goed voor de wereld en goed voor Intel. Hier bestaat een solide commerciële basis voor."
Deze actie is best opmerkelijk omdat eerder was te lezen op Techzine dat Intel ging reorganiseren.